Upplägg

Upplägg

Turen Vita bandet sträcker sig från Grövelsjön i nordvästra Dalarna och upp till Sveriges nordligaste punkt Treriksröset, en sträcka på cirka 130 mil. Vår ambition är att skida denna sträcka för egen maskin på 30 dagar. Den som gjort detta snabbast sedan Vita bandet instiftades 2010 har använt 50 dagar.

För att klara detta och för att njuta så mycket som möjligt kommer vi att bo inne så ofta vi kan. För det är ju inte så att vi tappat vår kärlek till de Luxe på fjället. Denna gång kommer det dock inte bottna i att vi har oändligt med tid utan främst ligger det lyxiga i att vi får röra oss lätt och snabbt på fjället under vår favoritårstid vårvintern. Solgropar, apelsiner och vårporlande fjällbäckar kommer det bli mycket av även denna tur. Vi kommer ha med oss god mat och basta så ofta vi kan.

20 Apelsin och vårporlande fjällbäck Foto_David Erixon

Att i genomsnitt skida ett maraton om dagen i en månads tid och att dessutom göra det i fjällterräng kommer såklart att bli en utmaning. Från början kändes det tveksamt, men tveksamheten har växt till en kittlande nyfikenhet och vi är nu fulla av förväntan.

Vi kommer att skida med turskidor och ryggsäck. Vi kommer sätta säkerheten främst och trots att ambitionen är att sova inne varje natt så kommer vi självklart att ha med utrustning för att kunna sova ute på fjället. Vad ryggsäcken kommer att väga när vi startar återstår att se men vi gör vad vi kan för att hålla nere kilona. Vi kommer till exempel att skicka ut matdepåer i förväg och stora kameraväskan får ligga hemma. Efterhand som planeringen fortskrider kommer vi att uppdatera vår utrustningslista.

Vi har som ambition att uppdatera hemsidan dagligen inför och under turen, dessutom kommer man att kunna se hur långt vi skidat varje dag med hjälp av vår SPOT. I slutet på mars startar själva turen.

Följ gärna med på vår tur genom denna sida. Kika gärna runt och låt dig inspireras till egna turer så syns vi i spåret eller solgropen!

Fjällhälsningar
David och Niclas

Annonser