Bakgrund

Bakgrund

Att få bo och arbeta på fjället sex månader per år borde räcka. Det borde vara nog för att stilla allas begär på naturupplevelse och upptäckarlust. Men i vårt fall väcker det en längtan och en tanke. Att få gå på tur, länge.

Våra vägar korsades för första gången vintern 2011 på STF Storulvån Fjällstation där båda skulle arbeta som fjällguider. Intresset för natur, friluftsliv och skidåkning utgör förstås en viktig grund för valet av yrke och är därför något båda har gemensamt. Efter ett par säsonger i Jämtlandsfjällen presenterade David en tanke för mig om att genomföra en lång vintertur tillsammans. Under vintern 2013 genomförde vi Norge på langs – de Luxe. En 253 mil lång skidtur från Lindesnes fyr i södra Norge hela vägen upp till Nordkap, genom den Skandinaviska fjällkedjan.

David och Niclas skidar över Gjende Foto_Jakob Altgärde

Norge på langs – de Luxe startade den 5 januari 2013 och Nordkap nåddes 129 dagar senare den 23 maj. Ett äventyr som gav mersmak. Därför väljer vi nu att genomföra en ny långtur genom den Svenska fjällkedjan. Det så kallade Vita bandet sträcker sig cirka 130 mil från Grövelsjön till Treriksröset. En utmaning är att genomföra hela sträckan för egen maskin på 30 dagar. Men målet är alltid det samma, att njuta av enastående naturupplevelser och turlivets enkelhet.

När vi är ute tillsammans på fjället med gäster vill vi förmedla den storslagna natur som vi har förmånen att kalla vår arbetsplats. På denna tur kommer vi inte att ha några gäster med, men vi vill fortfarande förmedla naturupplevelser och inspirera dig till nya njutbara stunder på fjället. Här på hemsidan kan du följa med oss på vår skidtur genom den svenska fjällkedjan.

Fjällhälsningar,
Niclas

Annonser