Vilodag med föredrag

Dag 23. 18 mars. Vilodag STF Saltoluokta Fjällstation

Så har vi nu avnjutit turens sista vilodag och det fick vi göra i Saltoluokta som bjudit på finfint påskväder. Största delen av dagen har vi spenderat ute på en bänk i solen, pratandes med andra gäster. Dom kom och gick. Men vi satt kvar.

20140418-225147.jpg
STF Saltoluokta är verkligen en speciell plats. De grova timmerstockarna i huvudbyggnaden och inredningen som är original från det att huset byggdes skapar en oslagbar atmosfär. Ett besök är ett måste! I området finns mängder av dagsturer att göra och för den som gillar fiske finns möjligheten till storfångsten.

Vi har under två dagar njutit av god mat, ett bra värdskap från personalen och haft många fina möten med andra gäster. Nu på kvällen fick vi äran att visa lite bilder och prata om förra årets tur, Norge på langs – de Luxe. Förhoppningsvis blev någon av åhörarna inspirerade till nya turer ute i fjällen.

20140418-225246.jpg
Totalt har vi nu skidat 97 mil vilket betyder att 33 mil återstår till Treriksröset. Imorgon går turen vidare till Kaitum och vi tänker starta tidigt (typ 05.00) för att nyttja skaren så mycket som möjligt. Det betyder läggdags nu och därför blir det inte mycket mer än så här idag!

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s