Storslagna vyer

Dag 19. 14 april. 78,2 km. STF Ammarnäs Wärdshus – Jäckvik. Total stigning 1553 höjdmeter.

Idag lämnade vi det trevliga Ammarnäs Wärdshus bakom oss och tog sikte på Jäckvik. Vi ville dock njuta av en god frukost först och efter att tackat för oss kom vi iväg vid halv nio.

20140414-233923.jpg

Lite oväntat hade vi klarblå himmel hela förmiddagen och kunde njuta av de magnifika vyer som vi tyvärr inte fick under loppet. Väldigt kul att få fördas på kalfjället på allvar nu igen. Långa sträckor på kalfjäll har vi egentligen inte haft sedan Storulvån, frånsett sträckan från Hemavan till Ammarnäs.

På eftermiddagen drog det in lite moln men var ändå bra väder med god sikt. Vi kom till Adolfström vid 17:30 men eftersom vädret var bra och vi var pigga så fortsatte vi ändå mot Jäckvik. Ett bra beslut för vi fick uppleva en riktigt fin solnedgång. Vi korsade Pieljekaise nationalpark på denna sträcka. En nationalpark som skapades bland annat för att bevara ett stort område med sammanhängande fjällbjörkskog. Fjällbjörkskog är ju inte särskilt unikt i Sverige men sett ur ett internationellt perspektiv så är det faktiskt det.

När vi skulle skida sista backen ner till Jäckvik så hade dagsmejan i skoterspåren frusit till is så det fick bli full plog för att vi inte skulle skena iväg.

Vi kom fram till vårt boende cirka 22:30 så det blev en lång dag. Återigen kan jag konstatera att jag fascineras över bra det ändå känns i kroppen efter en sådan här dag. Kan också konstatera att jag imponerad över Niclas som ju inte har en bakgrund som längdskidåkare men ändå tuffar på som om han aldrig gjort annat. I förrgår skidade han sitt livs första skidtävling och slog personligt rekord i antal skidade kilometer på en dag. Idag två dagar senare skidar han sitt livs näst längsta dagstur. Bara att lyfta på hatten.

/David

Annonser

2 thoughts on “Storslagna vyer

  1. Härligt att Niclas slår rekord efter rekord. Han kanske inte är skidåkare i grunden men verkar ju ha en grym vilja och en mycket bra tränare bredvid sig i spåret. Ha nu en fortsatt trevlig tur! Få se om ni klarar er utan tävlingsdjävulen nu? / Stefan Ax

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s