Klart för start i Kungsledenrännet

Dag 16. 11 april. Vilodag STF Hemavan Fjällcenter

Igår när vi anlände hit till Hemavan nådde vi en milstolpe i turen. Nu har vi nämligen skidat halva sträckan på hälften av dagarna. I siffror blir det 650 kilometer på 15 dagar. Allt går än så länge enligt plan.

Vi bor på STF Hemavan Fjällcenter som ligger mitt i byn med promenadavstånd till flygplatsen och med vinterleden ända fram till receptionen. Vi äter gott och vilar oss. I morgon ska vi tillsammans med flera andra skidentusiaster nämligen skida de 80 kilometrarna till Ammarnäs över fjället. Till skillnad från de andra deltagarna kommer vi att bära på full utrustning och gå på turskidor. Det vanliga är lätt packning och skateskidor.

Kungsledenrännet är ett skidlopp, av många ansetts vara Sveriges vackraste, som går mellan Hemavan och Ammarnäs. 80 kilometer i fjällterräng. Håll utkik efter laget med startnummer 8, Team Deluxeturer.se Ambitioner om placeringar i resultatlistan är inget vi har. Målet för dagen blir att få en fin skiddag på fjället och att träffa andra glada skidåkare.

Sträckan är populär bland fjällbesökare och STF har flera stugor i området som kallas Vindelfjällen. Bland annat Syterstugan, Viterskalstugan och Tärnasjöstugan. Mellan stugorna går märkta leder så väl sommar som vinter. Letar du efter nya fjällsmultron kan Vindelfjällen vara platsen för dig!

20140411-174257.jpgHögflour på turlagg!

David som är vallningsexpert har under dagen preppat våra skidor så att de är i topptrim till morgondagen. På STF Hemavan Fjällcenter finns ett finfint vallarum. Tyvärr var vallajärnet ur funktion. När personalen inte lyckades hitta sitt privata hemma att låna ut, åkte dom och köpte ett nytt! Snacka om service! Så nu har våra turlagg fått en omgång högflourvalla för glidets skull. Hur många brukar skämma bort sina turskidor med det?

Nu ska vi preppa kropparna genom att njuta av en välsmakande middagsbuffé!

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s