Nu med antal höjdmeter!

Dag 14. 9 mars. 62,7km Klimpfjäll – Virisen. Stigning 456höjdmeter

Från Klimpfjäll startade vi i rakt östlig riktning över Kultsjön. Rak motvind i nästan 14 kilometer. Började med bara underställ, som jag ofta gör, men när jag inte fått upp någon arbetstemperarur efter 30 minuter åkte vindjackan på och huvan upp. Då blev det genast bättre.

20140409-192425.jpg
Vi fortsatte norrut mot nästa sjö, Gikasjön. Nu var förutsättningarna helt andra. Vinden hade vridit till sydlig och knuffade på fint i ryggen. Vi hittade ett hårt och fint skoterspår att skida i. Medan vi stakandes tog oss fram sneglade jag till på klockan och den visade att vi rörde oss i en hastighet på 12,5 km per timme. Utan att förta oss. Vi dansade fram som kungar! Eller, så kändes det i alla fall. Skidorna Åsnes Holmenkollen och våra ”hemsnickrade” turstavar blir vi bara nöjdare med för varje dag som går. Träffade trevliga fiskare och skoteråkare på sjön som vi slog av en prat med.

20140409-192300.jpg
På sjön Ransaren var det samma sak, det gick lätt och de små passagerna mellan sjöarna var också fina att skida. En bit på den sista sjön Virisen fanns inga skoterspår till en början och solen som kikat fram under några timmar hade förvandlat skaren till bristande. Blev några långsamma kilometrar innan vi kom på ett spår som ledde oss fram till Virisens fjällgård där vi ska spendera natten. Nu sitter vi i stugan med elden sprakandes i kaminen och känner oss så där härligt trötta som man bara kan göra efter en dag ute.

20140409-192051.jpg
Från och med idag presenterar vi ytterligare en parameter turfakta och det är antalet höjdmeter som etappen stigit från början till slut. Datan kommer från en GPS klocka Suunto Ambit 2. Huruvida datan stämmer exakt med verkligheten kan vi inte lova, men det känns rimligt utifrån känsla och beräkningar på kartan.

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s