Våffellunch

Dag 13. 8 april. 47,8 km Ankarede-Klimpfjäll Stigning 949 höjdmeter

Idag har vi åter fått skida på kalfjäll. Vi inledde med 22 km till Raukasjö fjällgård och kom dit lagom till lunch. Den sträckan bjöd inte på kalfjäll men öppna vida myrar. I Raukasjö grundade vi med lite frystorkat och passade sedan på att njuta av riktigt frasiga våfflor med hjortronsylt och grädde. Raukasjö är den nordligaste boplatsen i hela Jämtland och en så kallad fjällägenhet. Vi blev där i två timmar och fick höra en massa intressant om livet på gården och dess historia av Monica som bor där.

20140408-192355.jpg

Här nedan ser du ett bildgalleri från dagen. Klicka på någon av bilderna för att se ett bildspel.

Efter lunch lade vi på våra korta stighudar och stretade upp på kalfjället som idag bjöd på ca 10 m/s och drevsnö.

Vi passerade Slipsikstugan som är en raststuga halvvägs till Klimpfjäll från Raukasjö. Tyvärr hade stormen Ivar blåst sönder en del av stugan och den var full med snö. Bra att veta om du planerar en tur i krokarna. Det ska dock enligt utsago byggas en ny till sommaren.

I natt sover vi i Klimpfjäll och har alltså lämnat Jämtland bakom oss och för sista gången under turen skidat in i ett nytt landskap. Hade jag varit en av forna tiders upptäcktsresare kunde jag konstaterat att Jämtland är riktigt långt, mycket längre än Härjedalen, men att Lappland är ännu större. Vi har idag för övrigt passerat 50 mil.

/David

Annonser

3 thoughts on “Våffellunch

  1. Skönt att se att ni nått fram till Klimpfjäll. Det har blåst upp till halv storm nu….Lycka till i fortsättningen! Monica / Raukasjö

  2. Heja heja! Det går ju bra ju! Inte för att jag hade tvivlat på det, men kul att det verkar som att ni håller trots långa dagsetapper, och dessutom hinner njuta en hel del!

    På Gåsen är det blåsigt och snöigt idag. Hade maxvind på 27,7 m/s igår kväll… Men positivt med lite påfyllning av snö i alla fall.

    Som vanligt är det hemskt roligt att följa er på färden! Fortsätt nu med att njuta, ha kul och ta vettiga beslut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s