Vi deltar i Kungsledenrännet!

Planen för turen har hela tiden varit att skida från Hemavan den 12 april. Det är nämligen då skidtävlingen Kungsledenrännet avgörs, vilket betyder fina preparerade skidförhållanden 80 kilometer över fjället.

20140406-172745.jpg
När möjligheten dök upp att inte bara skida sträckan i bra förhållanden, utan att också få delta i tävlingen med nummerlapp och allt kunde vi inte tacka nej.

Kungsledenrännet är en skidtävling, av många klassat som Sveriges vackraste, mellan Hemavan och Ammarnäs i Västerbotten.

Från starten i Hemavan skidar man Kungsleden mot Viterskalstugan, Syterstugan och vidare ner mot Tärnasjön. Leden går sedan vidare mot Tärnasjöstugan och Servestugan. Tjulträsk passeras innan målgången i Ammarnäs. Totalt fem kontroller finns och där bjuds det på vätska.

Tävlingen avgörs i fri stil och i patrullform, vilket innebär att man tävlar i tvåmannalag. Med sig måste man ha en ryggsäck innehållandes viss säkerhetsutrustning som exempelvis vindsäck, varma kläder och 0,5 liter dryck.

Tävlingen arrangeras av Ammarnäs IF och eftersom att stora delar av bansträckningen är på kalfjäll jobbas det mycket med säkerheten kring arrangemanget. Bland annat finns följeskoter och sjukvårdare vid varje kontroll.

Eftersom att detta är en etapp i Vårt vita band så kommer vi att skida med full packning och med våra turskidor. Det vanliga är att man skidar med lätta ryggsäckar och på skateutrustning. Vi har alltså inga ambitioner om några placeringar i en resultatlista. Målet för dagen är att få njuta av 80 kilometer vacker skidåkning och att få träffa andra skidentusiaster på fjället!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s