STF Grövelsjön fjällstation – dagen före start

Nu är vi äntligen på plats vid vår startpunkt Grövelsjön Fjällstation. Skidorna är vallade, väskan är packad och vi är väldigt taggade!

Dalarna

Merparten av dagen har spenderats i bil. Vår kollega och vän Johan Arnemo har ställt upp som privatchaufför vilket vi är mycket tacksamma för. Resan gick på torra vägar i strålande sol och allt flöt på riktigt fint. När vi kom till skylten för Dalarna fick Niclas en liten tår i ögat och vi var tvungna att stanna bilen en stund.

Grövelsjön fjällstation

Väl framme passade vi på att testa fästet och blå extra bet riktigt bra. Snön är hård och snabb men erbjuder ändå fäste med burkvalla. Helt perfekta förutsättningar! Därtill säger prognosen sol och en handfull minusgrader varje dag framöver. Vi kunde inte få bättre förutsättningar.

Fin prognos

Niclas gamla klasskompis Gustav som jobbar som guide här på stationen mötte upp oss innan middag och bjöd på en rundvandring på fjällstationen. Kul att få se hela stationen och få en helhetsbild av alla fina lokaler.

Matsal

Till middagen dök dessutom den gamla sylräven Pontus Wickberg upp. Så den utsökta maten kompletterades med ett minst lika utsökt sällskap. Det kändes verkligen lyxigt att få en härligt avslappnad kväll med fin mat i goda vänners lag så här sista kvällen innan turen.

Finmiddag

STF Grövelsjön Fjällstation ligger i norra dalafjällen och är STFs sydligaste fjällanläggning. Hit tar man sig lätt med bil eller med buss från Mora. Stationen ligger i björkskogen på Långfjällets sluttning 816 meter över havet. Direkt utanför dörren finns miltals med leder och skidspår för den som gillar skidåkning. Norrut går det leder mot STFs Fjällstugor Storrödtjärn, Rogen och Skedbro. Sedan vidare norrut in i Jämtlandsfjällen. I västerled finns massor av turer att göra in i den norska fjällvärlden som erbjuder lite högre toppar än det lågt böljande Långfjället. För dig som är intresserad av turer i området finns det mer att läsa här.

Vy från restaurangen

 

På STF Grövelsjön går det att avnjuta härliga måltider från restaurangen, med panoramafönster som vetter mot fjälltopparna i Norge. För den som föredrar att laga sin egen mat finns självhushåll att tillgå. Här finns också en mycket välsorterad butik, uthyrning som förser dig med all utrustning som behövs, bastu, fjällinformation, konferensmöjligheter och SPA behandlingar. Här arrangeras mycket populära temaveckor och lärorika kurser. Miljö och natur är i fokus på STF Grövelsjön. Det kan till och med vara fjällvärldens mest miljövänliga anläggning?

Utsökt förrätt

Det känns givetvis extra bra att äta på en restaurang där man vet att råvarorna är ekologiska och högklassiga, vilket har renderat i en KRAV certifiering. Utöver det har hela anläggningen belönats med Svanenmärket för sitt gedigna miljötänk! Det gillar vi skarpt!

/David och Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s