Packbestyr

Utanför fönstret skiner solen med full styrka och det är vinterns absolut finaste dag. En perfekt dag att vara ute att åka skidor på. Egentligen vill vi bara starta turen idag. Men det finns fortfarande lite att göra för att förbereda.

Idag har vi packat våra ryggsäckar med all utrustning och mat för första etappen. Återstår bara att fylla termosarna. Vi har haft som mål att nå en vikt på under 15 kilo per ryggsäck. Därför var det med glädje vågen stannade på 13,3 kilo! Adderar vi sedan 1,5 liter vatten på det så stannar vi på strax under 15 kilo.

När man packar en ryggsäck för vintertur ska man tänka på att lägga tunga saker nertill och nära ryggen. Det främjar balansen vid skidåkning. I en sommarsäck kan man med fördel placera den tunga utrustningen något högre upp

packbestyr

Vissa komfortprylar får inte plats som exempelvis en jättevarm sovsäck, ett innertält och oändligt med ombyten av strumpor och kalsonger. Vi får klara oss med en dunsäck som har komforttemp på cirka 0 grader. Istället får man använda dunjacka som täcke och stoppa benen i ryggsäcken. Det medför direkt att det inte är några problem att klara en kall natt. Istället för innertält bäddar vi med vindsäcken som skydd mot snön och vi får klara oss med ett par extra kalsonger och strumpor. Sen får vi tvätta.

Det finns även andra sätt att spara in på vikt. Ett är att kippa bort alla lappar med tvättråd i kläder och på utrustning.

Lapphög

I morgon sätter vi oss i bilen som rullar mot Grövelsjön. Där bor vi på STF Grövelsjön Fjällstation. På torsdag startar vi turen mot Treriksröset!

Under fliken Utrustning kan du nu se vad vi har med oss på turen!

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s