Mat ska vara lätt, snabbt och lyxigt!

Maten är en viktig del av upplevelsen i mötet med naturen. Den ger oss energi för att sätta kroppen i rörelse och hjärnan att tänka klart. Men maten är också en källa till njutning och tillfredsställelse.

Vid långa utevistelser ska maten vara väl sammansatt av olika näringsämnen, innehålla mycket energi (kalorier), ha bra textur, vara lätt att tillreda, lätt att bära, hålla i varma eller kalla miljöer samt smaka gott. En omöjlighet kan tyckas. Men svaret på gåtan är ofta torkad mat. Det man gör är att avlägsna vätska från maten för att istället tillsätta det senare genom blötläggning eller kokning. Torkning är faktiskt en av de äldsta kända metoderna för konservering av livsmedel.

Outdoor Meal

Idag kom det en stor kartong innehållandes frystorkad mat från Blå Band Outdoor Meal. Vi väljer att använda deras produkter som bas i våra luncher och middagar. Otroligt lyxigt att på ett enkelt sätt få äta två varma mål mat om dagen. Bara att öppna påsen, hälla i varmt vatten från termosen, röra runt, återförsluta och vänta i ett par minuter. Sen är det bara att hugga in. Det bästa av allt, slicka ren skeden så är du färdig med disken!

//Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s