Världen är bra liten!

Ledig idag och imorgon. Perfekt för att gå på tur. Planen: Helags via Gåsen idag och tillbaka till Storulvån imorgon med lunchstopp på Sylarna.

Gårdagen plusgrader har tillsammans med nattens och dagens minusgrader förvandlat fjället till skare. De första 15 kilometrarna till Gåsåns vindskydd går mestadels i skyddad lågterräng. Solen i ansiktet, ingen vind och skejtföre. Det gick faktiskt väldigt fint att skejta på Åsnes Holmenkollen. Väl framme vid Gåsån bär det av uppför till Gåsenstugorna. Då åkte korta stighudar på. En väldigt bra uppfinning!

20140225-210549.jpg

På Gåsen är det just nu Bengt som är stugvärd. Så har det varit de senaste 12 vintrarna. Minst sagt en respektabel siffra i säsongsbranschen. En stugvärds uppdrag är att sköta om stugplatsen. Ta hand om gäster, fördela bäddar, sköta butik och ekonomi. Vintertid blir det även en hel del snöskottning. Stugvärdarnas insatser är ovärderliga för oss som vill uppleva fjällen på ett bekvämt sätt. Utan dem hade inte de 44 fjällstugorna som STF driver existerat.

Från Gåsen gick färden vidare mot Helags. Fortsatt fint underlag, frånsett alla vindblottor som tillät väl mycket inventering av lav och sten. Vinden tilltog rejält och piskade rakt i ansiktet. Blev ett kraftprov de 17 kilometrarna till Helags.

En kilometer från Helags uppenbarade sig en skugga på avstånd i snöröken. En skidåkare som flög fram över fjället. Det visade sig vara ingen mindre än David som kört Sylarna Helags tur och retur på eftermiddagen. Världen är rätt liten, eller i alla fall Jämtlandsfjällen.
20140225-210738.jpg

Väl framme på Helags väntade en skön bastu och dusch. Att efter det få sätta sig vid dukat bord och avnjuta en tvårättersmiddag med god dryck i glada vänners sällskap är en perfekt avslutning på en fin dag till fjälls. Nu är kroppen och sinnet härligt trött och den stundande sömnen känns lockande.
20140225-210824.jpg

/Niclas

Annonser

One thought on “Världen är bra liten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s