Primus är med på turen

Primus logga

Vi är mycket glada att även denna gång ha med oss Primus på turen.

Vi räknar ju med att bo inne de flesta nätter men någon natt kommer nog att bli i tält och då måste vi ha ett kök så att vi kan smälta vatten. Vi kommer att ha med oss ett litet gaskök och kastrull. Det har inte samma effekt som ett bensinkök men väger mindre och eftersom vi kommer att använda det ganska sällan så prioriterar vi vikt framför effekt. Kastrullen kommer att vara en så kallad eta-kastrull med värmeväxlare undertill vilket gör att den utnyttjar värmen bättre än en traditionell kastrull, mycket fiffigt.

Nämnas bör ju att Primus har tillverkat kök sedan 1892 och satts på prov i världens alla hörn. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde Primus på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953.

Blåbärssoppa är fest Foto_David Erixon

Vi kan inte jämföras med dessa giganter men är ändå mycket tacksamma över att få använda kök från Primus. Utöver köksutrustningen kommer vi även att använda termosar från Primus så att vi alltid kan ha tillgång till varmt vatten. Det känns väldigt tryggt.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s