Liverapport från Storulvån

Har precis återvänt till civilisationen efter ett par dagar ute till fjälls. Eller ute och ute. Den mesta tiden har spenderats inomhus. På ett kontor. Bakom en datorskärm. Men lyfter jag blicken bara lite så har jag genom fönstret fri sikt i söderläge. Lillulvåfjället, Tjallingklumpen och Gåsen väntar där ute, delvis inbäddade i vit skrud. Den ihållande vinden har pinat marken och gjort snötäcket tunt och hårt. Vegetation och sten sticker fram och bildar små formationer. Som mörka kontinenter i ett stort vitt hav.

Ulvån

Soluppgång över Storulvån

Det är verkligen en ynnest att få kalla fjället för både sitt hem och sin arbetsplats. Det får jag göra tack vare Svenska Turistföreningen och Storulvån Fjällstation. Skidorna står redo mot husväggen och upplevelserna väntar runt knuten. Det är inte svårt att få någon kamrat med sig ut för lite kvalitetstid tillsammans. Blev en tur igår utmed Handölan, fram till Lillulvåns utlopp. Därifrån västerut upp mot leden mellan Sylarna och Storulvån. Sista biten hem längs med leden var snabb. Snön stenhård, stark vind i ryggen och mestadels nedför. Behövdes inte många stavtag.

I dagsläget är snön på kalfjället här i västra Jämtlandsfjällen tämligen vindpåverkad. Det är inga problem att ge sig ut på tur men man tvingas ibland ta omvägar kring vindblottor. Snötäcket är tunt och väldigt hårt. I svackor och i skogen samlas en del lössnö. Den hårda snön går hårt åt vallan så för den som tänkt ge sig ut till fjälls rekommenderas en extra vallaburk i fickan. Alternativt korta stighudar om det lutar på uppför.

Väl tillbaka bakom datorskärmen någon timme senare går det lättare att fokusera på det som faktiskt sker på skärmen. Men visst händer det ibland att blicken lyfts lite och tankarna för mig åter ut på fjället. Ser verkligen fram emot att få sticka iväg på tur!

/Niclas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s