Nytt specialbatteri

Åh vad kul detta är! Att vara mitt i förberedelserna. Fundera på utrustning. Klura på färdväg, inse att man ibland tänkt lite snett och få göra ett omtag. Hämta paket på posten, packa upp, se, lukta, känna och inte minst testa.

Brunton

Dagens höjdpunkt var paketet från Brunton. Brunton förser oss med kompasser, pannlampor och ett batteri, ett så kallat power-pack.

Batteriet heter Resync och det kommer vi att ladda när vi har tillgång till ett vägguttag. Vi räknar med att ha tillgång till ström nästan varje dag och åtminstone var tredje så därför tar vi inte med någon solpanel på denna tur. Dessa 279 gram räcker nämligen till drygt sju laddningar av en smartphone. Skulle våra pannlampor få slut på ström kan vi dessutom ladda dem direkt från batteriet.

Brunton Resync Foto_David Erixon

Pannlamporna heter Glacier 115, de väger 99 gram och är på 50 lumen. Eftersom vi skidar under April kommer det vara långa ljusa dagar och pannlamporna kommer främst att användas under kvällsbestyren i stugorna. De lyser dock fullt tillräckligt för att vi även ska kunna skida med dem. Så under denna tur med mycket dagsljus känns det inte nödvändigt att släpa med sig en ännu kraftigare lampa.

För övrigt kunde man läsa om oss i Jnytt idag. Kul.

/David

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s