Skidtest

130 mil på 30 dagar. Ett maratonlopp om dagen ungefär. En stor utmaning som medför ett extra roligt moment nu i förberedelsefasen. När det gäller utrustningen vill vi å den ena sida vara så lätta som möjligt. Varje sak mäts, vägs och övervägs noga. Men å den andra sidan så får det inte ske på bekostnad av säkerheten, den går alltid först. Väldigt spännande balansgång och ett ämne som vi säkerligen kommer få anledning att återvända till.

Valet av skidor har vi också grubblat mycket över. När föret är bra vill vi vara så snabba det bara går att vara. I den optimala världen skulle det betyda konstant skare och skejtskidor. Men den optimala världen finns nog inte så skejtutrustningen får bli kvar hemma. För även när föret bjuder på kärvare förhållanden med lössnö och bristande skare måste vi vara mobila. Därför har vi sökt en skida som är smalare och lättare än en vanlig turskida. Gärna med stålkant, lite insvängd midja och dessutom med spann som påminner om längdskidor för att få bra glidegenskaper. Låter kanske som en omöjligt kombination.  Men bland Åsnes modeller hittade vi Holmenkollen! Skidan som erbjuder just den kombination vi trodde var omöjlig att hitta.
Belaget är vallningsbart, även det med syfte att kunna optimera förhållandena bättre mellan glid och fäste. Men alla som gått på tur i fjällen vet att fäste alltid är att prioritera framför glid, om man tvingas att välja. Därför är Holmenkollen utrustade med Åsnes patenterade Fellelåssystem som gör att korta stighudar lätt kan fästas under skidorna.
Niclas i Ullådalen
I helgen gjorde vi en testtur i Ullådalen, som ligger mellan Åreskutan och Mullfjället. Skidorna gled lätt och fästet var mer än nog. Helt enkelt en fröjd att färdas med känslan av att flyga fram över fjället. Precis den känslan som vi vill ha!
Hoppas att även du fått känna på skidglädjen i vinter!
/Niclas
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s