Vita bandet 30 dagar

Välkommen!

I vinter blir det långtur igen när vi ska skida Vita bandet. Här kommer du att kunna följa oss fram till turstart och under hela turen.

David och Niclas skidar över Gjende Foto_Jakob Altgärde

Turen Vita bandet följer den svenska fjällkedjan och går från Grövelsjön i norra Dalarna upp till Sveriges nordligaste punkt Treriksröset. Den totala sträckan brukar mäta cirka 1300 kilometer, men skiljer sig givetvis beroende på val av färdväg. Förutsättningarna är att hela sträckan ska skidas för egen maskin med eget ansvar för all utrustning. Vi siktar på att genomföra turen på 30 dagar. Det betyder i snitt ett maraton om dagen.

Utifrån förutsättningarna väljer vi att använda ryggsäck istället för pulka och packningen hålls nere till ett minimum, utan att göra avkall på den säkerhet som krävs på ett vinterfjäll. Vägvalen styrs av upptäckarlust och skidglädje snarare än att alltid välja den plattaste och rakaste vägen som ofta blir fallet med pulka. Att få röra sig lätt och snabbt över fjället är de Luxe!

Läs mer om turens upplägg, bakgrund och färdväg här.

Att skida Vita bandet på 30 dagar blir en spännande utmaning. Men målet är alltid det samma, att njuta av storlagen natur och turlivets enkelhet! Vi startar i slutet av mars.

Hälsningar,

David och Niclas

Annonser

2 thoughts on “Vita bandet 30 dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s